2022-07-18 242 views
呢間長期人龍店終於係平日既非繁忙時段有機會黎拜會一下!帶住復古日系風既店內帶出一種遠離煩囂既感覺.朱古力焙茶忌夾心廉麵包帶點法式麵包質感既朱古力麵包外層帶點煙韌感而內裏保持軟熟且濕潤.朱古力味都幾香同幾突出.朱古力麵包中間夾住一層厚厚既焙茶忌廉,焙茶忌廉真係幾有驚喜!入口輕盈得黎又香滑,味道唔會過甜,焙茶既焙香甘味好突出.整個忌廉麵包雖然好有份量但食完都唔會覺得好膩.焙茶黑芝麻飲將黑芝麻打得幼滑再混合焙茶,口感好香滑帶點奶昔既口感.味道同樣突出既焙茶同黑芝麻平衡得幾好,唔會互相搶去各自既味道.Cold brew 夏天配冰凍既咖啡係必需吧!酸度唔會太強帶點果香但略微覺得較淡.

朱古力焙茶忌夾心廉麵包

焙茶黑芝麻飲

Cold brew
Type of Meal
Tea