2018-07-20 1022 views
得知海防道街市可能要清拆, 去開尖沙咀食飯,都留返少少肚嚟食佢嘅牛丸,行到身水身汗一入到去 ,就有一個老伯叫我哋坐低,後來先發現原來其實係連住德發牛丸隔離嘅檔口 (合香園),不過唔緊要啦一樣食到牛丸 ,不過埋單計數兩杯奶茶加一個咖央多士$5X,其實係貴過一碗淨牛丸!一睇杯奶茶已經知唔掂,冇乜冰, 而且飲落係鞋口㗎!咖央多(忘了影相)中規中矩 ,比較偏甜 ,入面嘅咖央普普通通都有啲椰漿味,但一定唔係我細個食過好好味嘅基隆街源源牛奶公司嘅咖央!主菜牛丸7/10,一碗八粒都幾大粒 ,但係食咗第一粒就已經覺得比較鹹, 我係鹹蟲都覺得咸大家自己諗下,但都有少少牛肉味,但係如果俾我揀我都係覺得 元朗嘅勝利牛丸係比佢好味,起碼冇咁鹹!總括來說 ,試過就算,唔會專登去食, 喺尖沙咀返工都未必會去食,因為環境實在太熱, 又不是特別好吃!

凍奶茶

一睇杯奶茶已經知唔掂,冇乜冰, 而且飲落係鞋口㗎!

淨牛丸

2018-07-12
$44 (Tea)