2022-03-02
以前我屋企附近有一間Cali-Mex外賣店,所以我一直都知道有呢間連鎖店嘅存但係就從來都未試過🤪今次去咗有堂食嘅Cali-mex,地點位於銅鑼灣食街,對我嚟講非常方便!揀銅鑼灣店另一原因係想坐室外座位用餐,啱晒而家唔太凍唔太熱嘅天氣。▫️Sliders - Carnitas Pork (HKD98) - 一客有三個細小嘅麵包,中間夾著大量手撕豬肉及椰菜絲,細細件作為前菜就最好不過😋😋▫️Carne Asada Tacos (HKD58) - 食墨西哥菜點都要試吓Tacos,喺咁多款Street Tacos中揀咗以牛肉為主嘅。牛肉雖然切到細細粒,但都食到帶有油脂嘅口感。Tacos中嘅墨西哥牛油果感覺清新,可以減少牛油帶來嘅油膩感。▫️Tequila USDA Prime Ribeye (HKD318) - 呢份用龍舌蘭酒醃製嘅肉眼扒有成10oz㗎!上枱時牛扒已經切開一件件,可以清楚望到肉質非常粉嫩。牛肉入口軟腍及帶有少少酒香。值得一提嘅係呢一份ribeye配有軟烤餅、墨西哥牛油果同埋墨西哥飯,非常重量級!一個人應該食唔晒,好彩我哋係兩個人share😆😆▫️Churros (HKD88) - 餐牌
▫️Churros (HKD88) - 餐牌上三款甜品裡面最吸引嘅一定係甜炸油條!一條條長短差唔多、外皮脆脆哋嘅炸油條鋪上少量砂糖,最好味嘅食法就係一定要沾上暖暖嘅朱古力醬一齊食呀。
⭐️⭐️凡惠顧Cali-Mex嘅客人(堂食或外賣),只要同店員講呢個優惠碼「CHURROS999」就可以免費享用一客Churros 㗎啦! 免費請你食Churros呢個優惠適用於所有Cali-Mex分店(金鐘店除外)。
原來Cali-Mex推出咗啲新菜式喎(暫時只有西營盤分店有得食咋),想試嘅話就要留意喇。店員話其他分店會陸續推出,希望下次我再去幫襯時會有機會試啦😆