2019-05-14
再黎到葵廣掃街子,今次食飽鹹食就食甜品,大大話都係葵廣都食過幾間芋圓,今次食呢一間終終係一間有質素嘅芋圓 😛-#芋圓地瓜圓麻糬愛玉凍 $34,唔好睇佢價錢好似出面堂食一樣咁嘅價,佢有嘅係質素再加份量,呢到嘅芋圓其實可以自由配搭,仲有好多唔同配料可以揀,例如仲有紫米露、仙草凍、椰汁西米露等等做底,配料有齊台灣特色嘅地瓜圓、紫薯圓、清心丸、大西米、寒天等等 😈-而我就揀同出面唔同啲嘅麻糬同愛玉凍做底,愛玉就似白色嘅仙草咁,口感似滑嘅啫喱!而配料三樣我都揀哂煙韌嘅嘢,麻糬、地瓜圓、芋圓,麻糬就當然係有咬口,主講芋圓同地瓜圓口感都幾煙韌,芋頭同蕃薯味都有,如果再出味啲就更加正,個人認為有中上水平,而且份量直頭係二人份,抵食,可以去馬 😛-任我點.掂葵芳葵涌廣場 2 樓 2026 號鋪
任我點.掂
葵芳葵涌廣場 2 樓 2026 號鋪