2022-12-20
終於到天氣凍啦😆又係時候打邊爐!就咁打邊爐有點滿足到我咁為食嘅人呢🤪今次同朋友一於試下雞煲兼火鍋!位於山林道嘅熊本牛鍋地點都幾方便🍲到去見到座無虛席,未食就已經覺得一定好正!店員首先上一個二人份量嘅雞煲,呢個雞煲非常豐富,除咗有好嫩滑嘅雞件之外🐥仲有好多蝦!最正嘅係有兩隻已經炆到好腍嘅鮑魚仔!配菜有芫荽、乾蔥頭、洋蔥等等!成個雞煲甜甜地輕微辣,好惹味🥰食到咁上下,店員會幫我地加湯就開始打邊爐🍲呢度有得無限任食牛肩胛肉、牛小排、豚肉片😇牛肩胛相對地牛味濃、牛小排偏滑身!牛魔王任君選擇🤩豚肉片都幾厚切架,質素都唔錯🐷另外出邊仲有好多火鍋配料可以任拎,有各種各樣嘅丸類、炸魚皮、竹笙、腐皮等等😜就連水餃都有好幾款,有芫荽控最愛嘅芫荽水餃入邊有好多粒好甜粟米嘅粟米水餃,仲有原隻蝦仁嘅鳳城水餃🥟打邊爐唔少得蔬菜啦,呢度嘅蔬菜品種都幾多,就連秋葵同羽衣甘藍都有得拎✨食飽飽之後店員不忘提我地出去拎雪糕🍦呢度嘅雪糕係dreyer's!呢日口味有曲奇、士多啤梨同芒果,全部都係任食架!飲品方面超級欣賞佢地自家製嘅冰糖紅棗燉雪耳同夏枯草!食完成個火鍋都唔覺得好熱氣😚熊本牛鍋 (永勝商業中心) (尖沙咀)尖沙咀
就咁打邊爐有點滿足到我咁為食嘅人呢🤪
今次同朋友一於試下雞煲兼火鍋!
位於山林道嘅熊本牛鍋地點都幾方便🍲
到去見到座無虛席,未食就已經覺得一定好正!
仲有好多蝦!最正嘅係有兩隻已經炆到好腍嘅鮑魚仔!
配菜有芫荽、乾蔥頭、洋蔥等等!
成個雞煲甜甜地輕微辣,好惹味🥰
食到咁上下,店員會幫我地加湯就開始打邊爐🍲
呢度有得無限任食牛肩胛肉、牛小排、豚肉片😇
牛肩胛相對地牛味濃、牛小排偏滑身!牛魔王任君選擇🤩
豚肉片都幾厚切架,質素都唔錯🐷
就連水餃都有好幾款,有芫荽控最愛嘅芫荽水餃
入邊有好多粒好甜粟米嘅粟米水餃,仲有原隻蝦仁嘅鳳城水餃🥟
呢日口味有曲奇、士多啤梨同芒果,全部都係任食架!
飲品方面超級欣賞佢地自家製嘅冰糖紅棗燉雪耳同夏枯草!
食完成個火鍋都唔覺得好熱氣😚
熊本牛鍋 (永勝商業中心) (尖沙咀)
尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖