2008-11-10
之前去過元朗另一間日本, 琴日終於找到借口去酒泉試下d大大件sushi難得外甥係美國返黎, 佢又話好食得, 好野終於可以去吃.可能琴日突然凍左唔係好多人, 所以7點幾去到只係等左4張台就有位 good4個人點左幾樣野, 諗住食左先唔夠再叫, 點知...... 廢話小講, 去片蟹子沙律(細), 蟹子ok多, 青爪好爽不過粗左d (ok好味)甜蝦半客, 好細隻食左一隻我覺得無咩味, 不過外甥勁中意 (我覺得><)大件三文魚sushi(2件), 三文魚雖然長不過好薄下, 格離台果2件比我地大件好多 (><)三文魚無咩味, 舊飯就ok唔太硬唔太鬆大件鰻魚(2件), 條鰻魚好長......比左外甥同佢老婆食細件sushi(16件), 蟹子好得(蟹子同飯比例一比一 ^^), 帶子(好新鮮),吞拿魚(老公食左, 佢話無味同好淋, 唔好食), 八爪魚(好薄同唔新鮮, 好鞋口)墨魚(外甥話好味好新鮮), 日本墨魚(好似叫甲文, 不過黎到唔知邊舊係 ><)仲有d sushi唔記得.軟殼蟹手卷, d飯好濕所以紫菜好un咬唔斷, 不過蟹幾大隻而且面頭有好多蟹子,
難得外甥係美國返黎, 佢又話好食得, 好野終於可以去吃.
三文魚無咩味, 舊飯就ok唔太硬唔太鬆
仲有d sushi唔記得.
軟殼蟹手卷, d飯好濕所以紫菜好un咬唔斷, 不過蟹幾大隻而且面頭有好多蟹子, i like it
炸蝦天婦羅, 隻蝦幾大脆獎唔太厚, 如果佢隻蝦d肉硬d就似足日本天井水準(好好味)
諗住叫一板海膽, 點知咩海膽都賣晒 too bad ><
食緊時見人地個刺身好正, 諗住食晒d野先叫, 點知太飽只好留返下次同和牛刺身一齊叫
只係$293走得, 4個人都唔洗一人一百(抵)