最近好想食牛扒不過呢就唔想自己煮出街食真係好掛住日本嘅嘢食呀所以嚟到呢間餐廳專門市去try try 熱石牛扒 好得意呀都係第一次食 餐廳喺橋嘅靜下d好方便好近地鐵站 入到嚟店員好親切咁招呼我坐低 裝修都好日式 感覺好似去咗日本咁呀 我點咗牛柳 牛柳熱石上面先 趁呢段時間你可以慢慢切開佢 牛柳好juicy 同埋幾好玩呀可以自己燒 舊石好夠熱力將啲牛柳 燒到好juicy, medium rare. 跟住就可以出去攞嘢食啦有免費refill 食嘅白飯加紫菜碎,日式牛肉湯.白飯係日本嘅珍珠米 好咬口. 個湯有好多洋蔥 好好味絕對唔係 馬虎之作, 有質素嘅湯嚟嘅 另外調味料方面呢有枱面嘅 岩鹽,黑椒 同埋辣椒之外呢出面可以攞去自家製嘅燒肉汁,辣味燒汁,同埋新鮮嘅蒜頭 我覺得咁樣嘅調味簡簡單單已經好夠喇. 冇味精嘅牛肉點啲自家製嘅燒肉汁再配口白飯真係好滿足
冇味精嘅牛肉點啲自家製嘅燒肉汁再配口白飯真係好滿足

• 牛柳