2024-10-27 218 views
忘也忘不了嘅龍眼冰成為左我對佢個份鍾情,還記得由10年前開始去將軍澳總店幫襯,每逢夏天食完佢哋嘅甜品就會有種心舒𣈱嘅感覺🫠眼見一間又一間分店關閉真係覺得酸溜溜嘅感覺。最近得知佢哋強勢回歸,緊係要去懷緬一下啦!唔知係咪而家鋪頭喺灣仔區,當日見到大量遊客排隊,下午嘅時間都坐滿咗人,好在等唔夠5分鐘就可以入座。望到餐牌,除咗有昔日嘅招牌糖水外,仲增添咗唔少新款嘅甜品🍧龍眼椰果冰👍👍👍👍👍呢個係必叫🤩相信都係佢地嘅招牌,曾經記得老闆講述佢哋鋪頭嘅姐姐每一碗就需要用人手去掉60粒泰國龍眼而製成,真材實料,而且為咗一年四季都可以俾我哋品嘗到,所以特意在泰國🇹🇭訂購龍眼以確保品質及提供鏈。榴槤水晶珠👍👍👍👍👍呢個係榴槤控必食,遠離幾張枱都聞到嗰陣味,以榴槤果肉打蓉配上西米,食落口感就好似食雪糕一樣。布蕾醬焦糖脆脆雪糕牛角窩夫🧇👍👍👍👍賣相一流,一塊熱辣辣嘅鬆脆窩夫配上滑溜嘅雲呢拿雪糕球,上層加上焦糖脆脆,另有口感。旁邊還配埋香滑嘅吉士醬。椰汁芋頭西米露👍👍👍👍非常足料,芋泥再配粒粒芋頭西米,完美配搭杞子圓肉雪蓮子燉桃膠👍👍👍👍👍踏入初秋食返盅滋潤嘅糖水,桃膠滿滿非常黏口。女士滋補養顏😍芝麻合桃露👍👍

望到餐牌,除咗有昔日嘅招牌糖水外,仲增添咗唔少新款嘅甜品🍧

龍眼椰果冰👍👍👍👍👍
榴槤水晶珠👍👍👍👍👍
布蕾醬焦糖脆脆雪糕牛角窩夫🧇👍👍👍👍
椰汁芋頭西米露👍👍👍👍
非常足料,芋泥再配粒粒芋頭西米,完美配搭
杞子圓肉雪蓮子燉桃膠👍👍👍👍👍
踏入初秋食返盅滋潤嘅糖水,桃膠滿滿非常黏口。女士滋補養顏😍

芝麻合桃露👍👍👍👍
中式糖水同樣出色,兩種糊都好濃郁好香滑,帶出雙重口味。
2024-10-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
  • 榴槤水晶珠
  • 龍眼椰果冰