2017-10-09 4023 views
緣聚西日餐廳,對我來說一點都不陌生,今次去元朗逛街都會諗起呢間餐廳,今日同太太去完元朗, 大家不約而同都想去呢間餐廳!我哋最鍾意選擇比較早嘅時間嚟呢一間餐廳,因為勝在人比較少,而且食物一點馬上就送到, 唔使同其他乘客爭食!點菜紙簡單易選,一目了然而每次我哋最期待黎呢間餐廳,最大原因都係因為呢個松葉蟹同埋生蠔任食嘅選擇 !基本上唔係太多其他餐廳可以咁樣比你食。呢度嘅刺身不論味道,擺盤,新鮮程度都冇得挑剔, 唔講仲以為去咗高級日式餐廳食刺身拼盤! 刺身質素絕對有保證飲品方面, 除咗我最鍾意嘅蘋果酒外,竟然有呢款屬於貴價既Corona,真係一大驚喜!淨係飲酒都番本。重頭戲係大大條嘅松葉蟹腳同埋勁大勁新鮮嘅生蠔, 每次嚟唔食返四五碟都唔願意走,今次黎發現生蠔又大隻左同新鮮左,蟹就保持高水準既鮮甜!壽司方面, 依然係料多飯少,精美唔在講,誠意絕對有!由於食得太多生蠔,所以燒蠔只能淺嚐! 但巾幗不讓鬚眉! 燒物有驚喜!天婦羅粉少外脆內鮮,油不多。甜品選擇多籮籮,簡直花多眼亂! 本身我都好鍾意食百福豆腐花,但係其他甜品更加吸引,正都無朋友!

點菜紙簡單易選,一目了然

壽司方面, 依然係料多飯少,精美唔在講,誠意絕對有!

天婦羅粉少外脆內鮮,油不多。

2017-10-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner