2020-10-16
呢期個個都講素包 🍔 等我又講下先.簡單直接講:真係好好味!!!.初次光臨,樣樣都想試,於是問吓店員有咩推介,靚仔店員推介左我食Signature bagel~ 當時我心諗:呢款睇落最普通喎,不過我就信佢啦!然後,就出事喇。我一口氣食左大半個bagel,係停唔到口🥺明知我趕時間應該打包走,但,我停唔到!!首先這個bagel,是真正的bagel,不是「扮」bagel!.小編第一次食bagel就係英國留學時,有一間小店淨做外賣bagel。我同朋友一齊企係條凍冰冰嘅街,拎住溫暖嘅bagel大口大口咁咬。返左香港後一直都食唔番同樣味道。麵包扮嘅假bagel好多,但bagel之所以係bagel全因為佢嘅口感,不像麵包那樣軟,同埋味道沒有麵包咁出。真正嘅bagel首先要個包做得好,內涵再配合。嗚啊我唔識講,我諗明嘅就會明。而今日,我終於可以食番真bagel🥺中間塊patty新鮮炸起,絲毫不油膩,咬落口沒有大啡菇的腥味(點做到?!),沒有厚重炸粉,更不會硬到𠝹破口腔。一口咬落,有包有菇有配菜醬汁,沒有任何一種味道要跑出來爭鋒,只是好舒服地在口腔中融合。好滿足。食完之後我決定買多4款bagel走。.今
簡單直接講:真係好好味!!!
然後,就出事喇。
食完之後我決定買多4款bagel走。
今時今日揀支持邊間餐廳,好食好重要,但同樣重要嘅係理念。
問起佢地點解會設計一個純素menu,負責店內graphic設計嘅Ivan話,就係因為想所有人都可以坐低一齊食,飲杯milkshake,shi個sha。食素非食素,都可以走入泥,又會被有趣嘅graphics吸引,又唔會因價錢卻步。
一班年青人抱住一點理念行出嚟開店,唔好比呢團火熄滅,香港就係需要更多小店文化,呢個素包,要撐!
註:Happy Friday會營業至12am💛
請原諒小編我唔係一個稱職嘅KOL,仲用緊單鏡頭電話相機😀 個bagel實物會吸引啲。店入面嘅書都好好睇啊(真文青)留意番設計graphics嘅Ivan IG 2timesperday