2019-10-10 201 views
/LIFETASTIC🇭🇰/➖➖➖其實呢間店一直好近我屋企以前試過一次Latte 最近終於的起心肝試埋佢地嘅招牌蛋糕🍰➖➖➖1️⃣招牌草莓西瓜蛋糕$68蛋糕的確係幾層次分明😋頂部係草莓、玫瑰花瓣同開心果碎之後有層玫瑰忌廉再落係西瓜同杏仁餅底最鍾意個餅底只係定價稍為高左少少👀但都可以一試 去打下卡🤟🏼ღ玫瑰花瓣、開心果碎幾吸睛 令蛋糕嘅外貌提升左層次如果可以多啲開心果就好ღ草莓份量都算多下 不過有少少酸👀但有生果所以唔會膩ღ玫瑰忌廉口感細滑 有淡淡玫瑰清香味道都幾突出 唔會膩都知道厚cream 會靚啲不過如果可以少翻啲就好ღ西瓜頗新鮮 都幾厚切幾解渴 不過覺得唔夠甜但夏天食係幾岩ღ杏仁餅底呢個較為impressive😝餅底係較似蛋糕、頗濕潤呢個食到粒粒nuts 口感不錯 而且幾香口😎➖➖➖分數: 7.2/10➖➖➖2️⃣Earl grey French chocolate $58第一啖飲嘅時候飲到淡香嘅earl grey之後朱古力味會重少少Earl grey 味唔算太突出 無我預期中咁濃如果可以再濃啲就好了😆茶控嘅話飲番matcha/ 焙茶latte 會濃啲~➖➖➖分數:6.6/10➖➖➖📍Li
/LIFETASTIC🇭🇰/

其實呢間店一直好近我屋企
以前試過一次Latte
最近終於的起心肝
試埋佢地嘅招牌蛋糕🍰
1️⃣招牌草莓西瓜蛋糕$68
蛋糕的確係幾層次分明😋
頂部係草莓、玫瑰花瓣同開心果碎
之後有層玫瑰忌廉

幾解渴 不過覺得唔夠甜
但夏天食係幾岩

杏仁餅底
呢個較為impressive😝
餅底係較似蛋糕、頗濕潤
呢個食到粒粒nuts 口感
不錯 而且幾香口😎
分數: 7.2/10
第一啖飲嘅時候飲到淡香嘅earl grey
之後朱古力味會重少少
Earl grey 味唔算太突出 無我預期中咁濃
如果可以再濃啲就好了😆
茶控嘅話飲番matcha/ 焙茶latte 會濃啲~
分數:6.6/10
📍Lifetastic