2018-09-21 58 views
咁啱八月上上海做嘢,有個同事食過桃園眷村話好食,我就無份去,呢日有啲事要去朗豪坊,喺food court揾食,見到原來香港都有佢,就即刻試下!黑糖珍珠奶茶,黑糖夠香,唔會過甜,不過我都係試咗兩啖,因為呢度有我嘅最愛,豆漿燒仙草!呢個真係滿足晒我所有願望,豆漿唔會太甜,燒仙草嘅份量好慷慨,兩個放埋一齊真係好夾講真,淨係飲呢個都已經飽咗!我哋兩個人因為好肚餓,叫咗兩份姿飯,兩份燒餅。仲有今晚嘅重點,鹹豆花!呢個鹹豆花真係不得了,佢有好多配料喺裏面,辣菜甫,花生,葱,蝦皮,紫菜,撈埋個滑溜溜嘅豆花,真係好好好好好好味!我未試過係香港食到咁好味嘅鹹豆花!功夫辣雞腿燒餅,雞扒大大塊, 又香又辣,佢個燒餅好大個,咬落去鬆鬆脆脆,好味!燻肉蔥蛋飯團 ,鍾意佢個肉咸咸地,包係軟綿綿嘅粢飯入面好有咬口,鍾意佢個粢飯做得熱辣辣,重點係唔會有過硬嘅飯粒,除咗銅鑼灣渣甸街嘅粢飯,以後有多個好選擇!肉操滷蛋飯團,又係我好鍾意嘅組合,食肉燥冇咁肥膩,但係有肉嘅飯團先至夠坑口,鍾意佢加左滷水蛋,成個配搭都非常之好!仲好貪心咁叫咗豬扒煎蛋燒餅,其實已經飽到上心口,初頭以為食小食唔夠飽,其實佢啲份量係大大份,再加杯野飲

仲好貪心咁叫咗豬扒煎蛋燒餅,其實已經飽到上心口,初頭以為食小食唔夠飽,其實佢啲份量係大大份,再加杯野飲,好味又滿足!