2021-05-15
上年已經好想食👉🏻 申子居酒屋 👈🏻 但次次都冇位,今次終於俾我 book 到喇😆..餐廳係分2層嘅,地下係Reception ,2樓先係用餐區➰ 裝修超日系風格,座位都夠闊落,幾舒服㗎👀 講返野食先... .燒物:“極上鹽燒牛舌芯”(HK$108) 燒得岩岩好,肉質軟腍,一咬就油香係口腔內爆發,個人覺得配鹽,令到牛味更加濃‼️..“明太子芝士山藥”(HK$58)一上台就見到芝士舖滿係山藥上面,食落好爽脆,明太子同芝士加埋味道好 match ,唔錯👏🏻..“日本甜薯”(HK$38) 燒完味道特別香甜,口感幼滑軟綿,正👅..“手打墨魚棒”(HK$68) 店員介紹係餐廳自創菜式,一串手打墨魚棒配上流心蛋同醬汁,食落墨魚味好濃,肉質彈牙,好食😋..主菜: “原條蒲燒鰻魚飯”(HK$178) 包左味噌湯、漬物牛蒡、飯同超大條鰻魚😳 肉質彈牙,又燒得岩岩好,送飯係一流呀🙆🏻♀️..“刺身冷素麵”(HK$198)咁熱嘅天氣下,食冷素麵係超正🧡 刺身係有牡丹蝦、三文魚腩、呑拿魚等等,一定要係素麵醬汁加入上海苔絲、蔥花同Wasabi,再同素麵蘸著一齊食,超清爽💯...
燒物:
“極上鹽燒牛舌芯”(HK$108)
“明太子芝士山藥”(HK$58)
“日本甜薯”(HK$38)
燒完味道特別香甜,口感幼滑軟綿,正👅.
“手打墨魚棒”(HK$68)
主菜:
“原條蒲燒鰻魚飯”(HK$178)
“刺身冷素麵”(HK$198)