2018-08-28 158 views
之前去澳洲吃過勇記的越南牛肉粉,一試難忘!有時諗起,真係好想飛去澳洲再食過😻😋最近知道蔡瀾開了新餐廳,而且仲請了澳洲勇記的廚師,一直心思思好想去食蔡瀾牛肉粉,但一路都唔得閒,等到有時間去到,見到咁長龍,又唔想排隊🤪.....哈哈!咁啱今日有個朋友嚟中環做嘢,約我食晏,佢問我想食咩嘢,我就話想試一下蔡瀾牛肉粉,佢話佢可以早d去排定隊,好嘢!終於食到蔡瀾牛肉粉😻😋自家即製河粉,夠新鮮😻餐枱紙好精美😻特別牛肉湯河粉:熬了八小時的牛骨湯底,鮮甜好味,河粉有米味,夠爽滑!各款牛肉、牛丸、金錢𦟌也很好吃😋香茅烤豬頸肉撈檬:豬頸肉烤得夠香,肉質爽滑,春卷香脆好吃😋黃金蝦扒:蝦扒肉鮮甜彈牙,內有大大粒蝦肉👍🏻

自家即製河粉,夠新鮮😻

餐枱紙好精美😻

特別牛肉湯河粉

香茅烤豬頸肉撈檬

香茅烤豬頸肉撈檬:豬頸肉烤得夠香,肉質爽滑,春卷香脆好吃😋

越式炸春卷

黃金蝦扒

黃金蝦扒:蝦扒肉鮮甜彈牙,內有大大粒蝦肉👍🏻

特別牛肉湯河粉
香茅烤豬頸肉撈檬