2005-09-14 27 views
之前聽就聽得多這味甜品, 但一直都未有機會試, 剛於早前的食家聚會(遊玩滑食團) 上終於有機會品嚐!店子面積不大, 我們二十人經已佔了一半坐位; 分開坐是必然的了. 我們的六人枱 點了六種不同的甜品, 分別為: 原味木糠布甸、芒果木糠布甸、藍莓木糠布甸、芒果班戟、榴槤班戟和馬豆糕。原味木糠布甸口感很軟滑, 有點像吃蛋榚的感覺. 接著的芒果木糠布甸有很濃香的芒果味, 這個布甸質地較實淨, 而且仲雪到好凍; 入口似食緊雪榚一樣, 老公話覺得怪怪地, 但卻是我最喜歡的一味. 反而藍莓木糠布甸就較為普通. 芒果班戟果肉又大又厚, 味道香濃, 真係拍得住滿記(如果外皮無咁厚的話). 依度概榴槤班戟真棒, 無他ge, 夠濃夠"香" 夠淋law, 而家仲回味緊 只是苦了d 唔食的朋友們呢. 無法啦, 食家中有許多好此道者ma, 不如各位都考慮加入榴槤特區的行列啦! 馬豆糕正如麵包所講, 豆太硬, 味道卻太淡, 可以不試。

馬豆糕正如麵包所講, 豆太硬, 味道卻太淡, 可以不試。