2019-02-23 62 views
今晚餐飯吃到一半時,發咗微信朋友圈,引來圈中四川朋友的點讚打開呢道門,進入滿江紅世界。其實下圖呢個係menu嘅封面設計,太好玩!為咗對付可能會頂唔順的『辣』氣,我哋準備了以下四件『武器』,佢哋係蜂蜜火龍果沙冰雪梨汁蘆薈水蜜桃蜜瓜汁沙冰最後上,但獲得大家一致好評,成為今晚最睇得飲得之最。酸菜魚,水煮魚平時吃得多,所以今晚點咗水煮黄鱔片滿江紅,滿盤紅,鋪滿面嘅紅辣椒下面有鱔片,南瓜條,笋片,牙菜,豬紅,仲有紅薯粉,材料豐富同埋小辣,滋味無窮皮蛋豆腐,涼粉水平十足,而蒜泥白肉就更加驚喜,因佢個樣同平時所見有出入,上面嗰D白色係咩嘢來?原來係蒜蓉,蒜味足够加埋個惹味醬汁,真係想吃多幾碟叫咗一碗巴渝湯丸,但已賣晒,經理送咗四碗酒釀桂花小湯丸畀我哋,够哂大方,抵讚。
今晚餐飯吃到一半時,發咗微信朋友圈,引來圈中四川朋友的點讚

雪梨汁

蘆薈水蜜桃

蜜瓜汁

沙冰最後上,但獲得大家一致好評,成為今晚最睇得飲得之最。
酸菜魚,水煮魚平時吃得多,所以今晚點咗水煮黄鱔片

• 蒜泥白肉