2023-01-30 531 views
🍽 大冒險家餐廳冒險家半自助晚餐📍Disneyland✨朋友知道我同男朋友會去迪士尼,極力推薦半自助餐連「迪士尼星夢光影之旅」🎆特別觀賞專區入場套票。💰自助餐$558加一,小童$382加一餐廳職員會派發手帶。食客只要配戴手帶,可在城堡最近位置觀看煙花表演。🌟Tips: 要在表演前半小時霸位。(我表演前15分鐘到觀賞區,已經冇最前一排位置🥺 不過表演完大約有5分鐘離場時段,都可以用最近距離同城堡合照😍)自助餐-頭盤🍽有青口、蝦、凍肉、炸雞、炸蝦球回本位一定係新鮮嘅蝦,肉質鮮甜。青口就略為失望,唔太新鮮。其他都略為普通,淺嘗則可😊主菜-烤牛肋肉及香煎體子伴南瓜薯蓉,醃洋蔥配砵酒燒汁🍽 最驚喜係南瓜薯蓉,甜甜地,好似食緊甜品🥰 甜而不漏,very good! 牛扒亦都不過不失,尚算對得起個價,但唔好期望係靚牛扒。甜品-新年款式及卡通樣式甜品🍽甜品款式唔多,分量的骰,有少少華而不實。但非常打卡able😂 飲品-芒果乳酪🍽芒果味唔太出,同乳酪好夾,小編食飽都仲可以refill多一杯飲🫣總結,半自助餐連「迪士尼星夢光影之旅」🎆特別觀賞專區入場套票絕對值得一試。快啲tag or share 俾你嘅另
🍽 大冒險家餐廳冒險家半自助晚餐
📍Disneyland

💰自助餐$558加一,小童$382加一

自助餐-頭盤
🍽有青口、蝦、凍肉、炸雞、炸蝦球

主菜-烤牛肋肉及香煎體子伴南瓜薯蓉,醃洋蔥配砵酒燒汁

甜品-新年款式及卡通樣式甜品

飲品-芒果乳酪

總結,半自助餐連「迪士尼星夢光影之旅」🎆特別觀賞專區入場套票絕對值得一試。快啲tag or share 俾你嘅另一半啦👫🏼
———————————————————
📍地址: 大嶼山香港迪士尼樂園迷離莊園

2023-01-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)