2017-01-26 380 views
畢業之後,已經冇乜點再係謝斐道搵野食,今晚同朋友打算食完飯之後行維園。見呢間新開就入去試下食,落完order都之後都冇乜野。朋友嗌嘅滑雞手幹麵味道不錯,跟住等左廿分鐘,朋友碗麵已經係十多分鐘到左,但我碗麵仲未到。第一次查詢我碗面嘅時候,店員無視就算,係等既期間有幾張新枱落單,然而當佢地啲野食都到左我果碗都係未有。我明白食物製作需時,但我諗整一碗麵唔洗廿五分鐘掛?第二次查詢後,店員經過聽到我話要係openrice打評價嗰陣先至肯問廚房我碗麵整好未😡我又唔係太口渴,杯熱檸水飲左一半先至有,而且啲麵未煮至軟身,而且有啲硬,我都算!最大問題係落枱後,一句唔好意思嘅說話都冇!有講條氣都順啲,但落完直行直過就算!第二,我都做餐飲行業,聽order都同個客都有啲距離或者企係枱嘅中間,圖片內嘅店員聽order嘅時候挨落黎,我都知地方淺窄已經傾身俾佢企,我心諗"同你好熟嗎?就算熟都唔係咁挨落黎啊?"如果連呢啲基本知識都冇,我好懇請貴公司可以考慮下俾員工做訓練!呢次真係食到好嬲!一定唔會再黎!
呢次真係食到好嬲!一定唔會再黎!
2017-01-26
$59 (Dinner)