2021-05-09
今晚同舊同事聚舊, 臨時當日朝早改食RED LOBSTER, 點知好好彩又俾我地BOOK到位。見佢用龍蝦做主打, 見佢價錢又唔係貴, 真係覺得又吸引又期待。餐廳安排左2樓巴卡位俾我地, 餐廳整體環境都好舒服, 好適合三五知己一齊食飯傾計。餐牌都好多款式選擇, 花多眼亂之際, 發現原來餐牌最後一頁有建議客人點樣嗌餐。落左ORDER之後, 就送上一份芝士SCONE, 食落口微暖鬆軟, 唯一係略嫌芝士味唔夠。龍蝦招牌沙律, 沙律份量好大, 味道都OK, 食得出D菜好新鮮。之後就黎到炸CALAMARI ,味道不過不失, 正常味道。跟住就係無敵海鮮大餐, 我地另加$230將龍蝦尾升級做蒸活龍蝦, 配菜分別叫左椰子薑飯, 同埋黑松露薯條。WAITER好細心叫我地影左相先, 跟住就會幫手將龍蝦拆殼, 但雪蟹腳就要自己拆啦。整體個龍蝦同雪蟹腳味道鮮甜, 但蒜蓉蝦同炸蝦既味道就好一般, 感覺係煮得太熟。最後黎到甜品時段, 其實本身我地3個人食左以上既菜式都飽, 但都係想試下呢度既甜品。WAITER介紹左呢度最SIGNATURE既甜品。一黎到, 我地又嘩左一聲, 除左有飄煙之外, 份量都好多, 足足有2件
之後就黎到炸CALAMARI ,味道不過不失, 正常味道。
最後黎到甜品時段, 其實本身我地3個人食左以上既菜式都飽, 但都係想試下呢度既甜品。WAITER介紹左呢度最SIGNATURE既甜品。一黎到, 我地又嘩左一聲, 除左有飄煙之外, 份量都好多, 足足有2件CUT CAKE咁多, 非常抵食。 蛋糕有好濃郁既朱古力味, 裡面夾雜左我自己鐘意食既脆脆朱古力BALL, 食完之後真係非常飽, 好滿足。
埋單盛惠每人$350, 價錢我覺得算平, 因為我地仲嗌左支AROUND $200幾既白酒。整體我覺得成晚個EXPERIENCE都幾好, 食物質素中上, 會再黎幫趁