2022-12-10 1305 views
其實我算比較少出街打邊爐,就算去都係去開一兩間。今次朋友揀左係佐敦呢間二一八海鮮火鍋。我地5個人安排左卡位俾我地坐,入面仲有電視睇添😁叫左兩個孖寶,好抵食。一份活鱆紅魚併手切肥牛 $788。原來個鱆紅魚係刺身,我頭幾塊仲傻傻下淥左黎食😆刺身勁新鮮,肉質彈牙又鮮甜,好推薦食刺身嘅你一定要點!食哂之後,佢地會黎收返條骨然後炸到脆卜卜當一個小食!肥牛切到剛剛好,淥幾秒口感岩岩好👍🏻另外會一個孖寶係象拔蚌併俾湯底$388,象拔蚌反而覺得唔夠喇鮮甜,不過都係新鮮的。另外推介黃金魚皮$68,落咗椒鹽去炸,好香口!雞腸,非常爽口,入口鮮甜,唔怕食內臟嘅你可以一試!丸類都係正常水準,唔會伏。不過韭菜餃就一般般,皮太厚,可以唔使叫。埋單5個人,飲埋啤酒大約$2400,比起出面按人頭計任食嘅火鍋,我絕對推薦呢度!記得訂位,都幾full下!📍:佐敦德興街4-6號富麗閣地舖

另外推介黃金魚皮$68,落咗椒鹽去炸,好香口!
雞腸,非常爽口,入口鮮甜,唔怕食內臟嘅你可以一試!

📍:佐敦德興街4-6號富麗閣地舖
活鱆紅魚刺生