2020-09-28 378 views
未改名前食過幾次,都覺得質素唔錯見改左名,特登過黎再食未試過係元朗有間西餐廳係因為d 野太難食,而我blacklist 無下次依間都係第一間我地一行五人,所以分左兩台坐(中間有隔板) 所以其實同一齊坐無咩分別d 相因為都係屋企人食完再傳比我地,所以都已經夾左部分食物,但絕對唔影響我對食物味道既評論先上二人set 既南瓜湯,南瓜味係幾濃,帶子量都幾多,但唔多覺有蟹肉普通單set 既青豆湯,青豆味有少少亦都唔腥但最奇怪係個口感,唔係豆蓉豆泥個d,似係生粉水既芡質地,好奇怪二人set 前菜可以揀吞拿魚沙律,吞拿魚比黑椒包圍哂,整係食到黑椒味,食唔到吞拿味味。。。沙律菜都算新鮮爽脆我地仲叫左兩樣小食,係腸拼盤同埋雞翼腸不過不失,辣果兩種都唔錯雞翼個皮炸得夠薄夠脆,但入面有少許乾同埋唔夠味,要點個泰式辣醬補番d 味主食叫左有四款,其中一個係帶子意粉,已經係最好食帶子有d 鮮味,口感類似半生熟,所以唔錯意粉口感都係岩岩好,仲好掛汁,d 汁夠濃,所以依個好快清碟豬鞍扒一黎本身唔算入味,而且比較鞋身,食到有豬蘇味,再加埋面料d 香料碎真係唔夾,薯條係無薯味,但都有做到外脆內軟既。。之後仲有個12oz
未改名前食過幾次,都覺得質素唔錯

見改左名,特登過黎再食

依間都係第一間

蟹肉椰汁帶子南瓜忌廉湯

青豆忌廉湯

普通單set 既青豆湯,青豆味有少少亦都唔腥

吞拿魚前菜

我地仲叫左兩樣小食,係腸拼盤同埋雞翼

腸不過不失,辣果兩種都唔錯

帶子意粉

主食叫左有四款,其中一個係帶子意粉,已經係最好食

帶子有d 鮮味,口感類似半生熟,所以唔錯

意粉口感都係岩岩好,仲好掛汁,d 汁夠濃,所以依個好快清碟

豬鞍扒

,薯條係無薯味,但都有做到外脆內軟既。。

之後仲有個12oz 肉眼扒,不得了,一入口勁鹹,而且比較薄身已經接近全熟,口感偏韌,但太鹹真係食完一啖都唔想再食

之後仲有個鴨脾,好鞋身,而且佢用果皮做調味,令到d 肉帶d 酸味,真係好奇怪既調味,又係食完一啖唔想再食

配既芝士薯仔,芝士勁鹹勁漏,單食薯仔較好

所有肉類既主食不論口感,煮法,調味都好唔掂
,絕對唔encore
2020-09-27
$250 (Dinner)
帶子意粉