2019-02-18 157 views
朋友超愛吃日本菜,今日揾埋我專程來到土瓜灣,會一會傳說中的"夢の丼",試一試有多厲害,食店位於主要街道旁,好容易搵到。店內裝修主要是和式格調,還可以一邊進食一邊聽住日文歌,感覺好舒服。打開餐牌,選擇困難症上身,諗嚟諗去我哋揀咗一番拖羅丼同二重親子丼,另外加多個黑松露芝士玉子燒,落完單師傅立刻炮製。一番拖羅丼,內容包括大鮪魚腩、中鮪魚腩、碎葱鮪魚腩、火炙大鮪魚腩及玉子漬,極度肥美,鮪魚腩勁新鮮,入口即溶,二重親子丼,內容包括三文魚、三文魚子、拖羅蓉、松葉蟹蟹肉、松葉蟹蟹子及蟹膏豆腐,黑松露芝士玉子燒,熱辣辣送上,黑松露好香,芝士燒溶了要趁熱食啊!

2019-02-18
Type of Meal