作為上海人偶然都想食返d家鄉菜,之前朋友介紹話呢度d午市套餐又好食又抵食,今日決定要試下!環境相當唔錯座位好闊落,樓底又夠高!但坐低之後我哋個位比冷氣吹到正,希望經理(唔肯定,總之戴眼鏡)可以調我地去窗口嗰邊嘅枱,但佢竟然窗口張枱細d,所以拒絕我調位嘅要求(注意其實2張枱size一樣)態度好囂張!就算真係細d都唔該好聲好氣我哋一行六人叫咗一個四人套餐同埋兩個一人套餐。值得一讚午市套餐選擇非常多配搭嘅小食亦好豐富👍🏻首先係小食"熏魚"雖然同正宗上海熏魚都幾大分別(偏甜偏濕身)但魚肉都好嫩滑入味!之後就係"蔥爆牛肉",本人覺得呢一度非常值得一試👍🏻除咗牛肉炒得又嫩又香,最重要係佢嘅京蔥都炒得好好食非常之新鮮😋接着係木桶炒飯佢嘅造型非常得意,非常重嘅蛋香配上好多蔥花加蝦肉炒得粒粒分明,又好有油香😋我哋都好後悔淨係叫咗一桶,六個人每人分得少少😭糖醋魚片都好食未算極致,個人認為煮得偏乾身同個醬汁可以再酸少少👍🏻"回鍋肉"都係我鍾意食其中一道佢有少少辣,配埋椰菜一齊煮非常之入味。干扁四季豆係我失望嘅一道菜,食落有渣材料唔算新鮮。小籠包唔算有咩特別(肉汁唔多)同上海真係差好遠。另外好窩心係每一個人都

干扁四季豆係我失望嘅一道菜,食落有渣材料唔算新鮮。
小籠包唔算有咩特別(肉汁唔多)同上海真係差好遠。
另外好窩心係每一個人都會有一杯柚子茶(有時係蘋果茶)另外有南瓜湯仲有飯後甜品紅豆沙,我哋六個人每人都係$90食咁多嘢,呢個價錢食lunch真係扺到冇朋友👍🏻
  • 拔絲香蕉