聽同事講石門地鐵站隔離有間幾高質嘅西餐, 所以今晚放左工就同朋友去試試先😊, 一入到去店員會先遞上消毒噴霧噴一噴對鞋仔👞👠, 之後再為客人嘅衣服噴消毒, 保證店入面嘅衛生情況👍🏻!餐廳環境都算幾大, 而且坐落幾舒服, 餐牌上嘅選擇都算多, 我地叫左一個沙律🥗, 一個頭盤, 一個湯🥣, 兩個主菜🥩🍝, 一個甜品同兩杯野飲🍹!菠蘿有機奇亞籽綠茶🍍🍵E個配搭幾新穎, 小妹都係第一次試, 綠茶有凍同暖比你選擇嘅, 味道酸酸甜甜咁幾開胃, 加埋奇亞籽更加有口感同健康!Majestic E隻係嚟自法國嘅生蠔, 入口有清新嘅海水味, 蠔味幾濃, 質感細膩較爽口小虎蝦香橙田園沙律🦐🍊🥗小虎蝦肉質彈牙, 沙律菜口感爽脆, 香橙加埋沙律食落非常清新同開胃!😋招牌蠔湯🥣蠔湯香味濃郁, 每啖都有好多隻蠔嘅精華, 味道鮮甜無腥味, 仲非常有口感, 推介!👍🏻😋原隻加拿大龍蝦意粉🦞🍝靜係睇賣相都已經唔錯, 醬汁嘅質地濃稠, 味道濃郁而且份量幾多, 每一條意粉都沾滿左醬汁, 龍蝦肉味道正常, 不過不失炭燒紐西蘭肉眼🔥🐂🥩小妹今次叫左7成熟, 肉眼扒色澤粉嫩, 口感軟腍, 牛味濃郁, 味道唔錯! 配菜方面, 薯仔🥔露

菠蘿有機奇亞籽綠茶🍍🍵

Majestic

小虎蝦香橙田園沙律🦐🍊🥗

招牌蠔湯🥣

原隻加拿大龍蝦意粉🦞🍝

炭燒紐西蘭肉眼🔥🐂🥩
小妹今次叫左7成熟, 肉眼扒色澤粉嫩, 口感軟腍, 牛味濃郁, 味道唔錯! 配菜方面, 薯仔🥔露荀同車厘茄🍅都沾滿左牛排嘅炭燒肉味, 令味道不再單一!😊

朱古力心太軟配雪糕
朱古力心太軟做得幾流心, 朱古力溶漿夠熱, 味道方面, 個人覺得有少許偏甜, 但整體唔錯!

總結: 餐廳嘅食物質素唔錯, 份量幾足, 上菜速度幾快, 店員嘅服務態度良好, 環境坐得舒服唔迫, 價錢亦唔貴, 推介!😊
2020-02-11
$400 (Dinner)
  • 招牌蠔湯
  • 炭燒紐西蘭肉眼