2013-02-08
今日同男友一齊放假 諗住近近地係屋企附近食野啦 以我記憶 呢間野係佢開張3個月個陣食個一次 見佢$20個下午茶好似幾吸引咁就拉左男友入去一入到去無咩人 心諗 間野應該唔好得去邊 咁少客去到坐落 個侍應就放左兩套筷子湯匙同兩杯水首先,個杯有d漬係到 連筷子同湯匙都有d唔知咩既漬 可見呢間野既衛生真係.......唉其次,咁坐落都要睇Menu嫁 個侍應好似好趕咁 坐落唔夠3分鐘就行埋尼想幫我地落Order我話:唔好意思 未諗好 轉頭先之後想叫野食個陣就叫左3分鐘到 都無人尼 但個陣無客Order 緊又無野出餐 原來佢去左洗自己個飯盒 都算啦...... 我地見到+$6 有特飲 簡好晒諗住試飲啦 個侍應話:呢隻無喎 有都唔識整啦 整特飲個師傅唔係到 我聽到O晒咀之後我地叫左一個雞絲撈麵,酸辣湯拉麵,拍黃瓜,雞絲拉皮,小籠包 ,紅油抄手1.雞絲撈麵 佢同麻醬撈麵無分別 但比較淡味 最後男友將拍黃瓜d汁倒落去先放得入口呀2,酸辣湯拉麵 男友話佢似碗仔翅撈麵多d 我覺得佢隻酸辣湯唔多掂 又唔酸又唔辣 同我想象既唔同3.拍黃瓜 呢個算係咁多款較放得入口既野 佢隻汁有少少麻辣 幾好味又幾
就拉左男友入去
一入到去無咩人 心諗 間野應該唔好得去邊 咁少客
去到坐落 個侍應就放左兩套筷子湯匙同兩杯水
首先,個杯有d漬係到 連筷子同湯匙都有d唔知咩既漬 可見呢間野既衛生真係.......唉 其次,咁坐落都要睇Menu嫁 個 侍應好似好趕咁 坐落唔夠3分鐘就行埋尼想幫我地落Order
我話:唔好意思 未諗好 轉頭先
個侍應話:呢隻無喎 有都唔識整啦 整特飲個師傅唔係到
我聽到O晒咀
3.拍黃瓜
呢個算係咁多款較放得入口既野 佢隻汁有少少麻辣 幾好味又幾開胃
4.雞絲拉皮 姐係雞絲粉皮 但雞絲又少又靭
5.小籠包&紅油抄手 將佢地放埋一齊尼講既原因係 佢地食落都係似豬肉餃 紅油抄手隻汁都唔係辣油個隻味 小籠包d皮好厚
最後,係杯凍檸茶 呢杯可以形容為凍檸水 唔多掂囉