2017-04-14
1997 views
神秘餐係呢間餐廳一直既賣點,可以唔使諗食咩,有驚喜之餘,味道仲好好... 但今日下晝同同事一行5人黎食,大家好熱烈話要神秘餐,餐廳員工就話:「唔使再叫神秘餐啦,寫晒係餐牌,自己揀ABC餐。」當下非常失望,以前既期待同驚喜無晒,而且咩自由度都無,set死晒ABC,咁呢間餐廳仲有賣點咩?好不容易揀左個5人餐,邊飲湯邊等,等左30分鐘先上第一碟送,邊食邊催,因為大家下晝仲要返工,當時見到隔離檯都一樣無野食,心諗起碼我地有個送食住先都好呀。但到1點10,佢只上左4碟,d送明顯細碟左,我唔明一碟油菜點值$85,而家仲要無埋白飯任添,而碗飯係細左既,唔夠我d大胃同事食囉。我地等唔到第5碟送同埋糖水,話取消一個送走,唔食糖水賣單走。一肚氣事件就發生了,餐廳員工堅持收足5人錢,因為餐牌寫明每人最低消費$85,但我地明明無食到第5碟送,就咁爭持左一陣,我地無時間同佢係度晒,決定每人夾多$20俾佢,同永遠同呢間餐廳講bye bye, black list!