2021-07-30
恆景商場啲餐廳出名好食,特別好食果幾間總會大排長龍,其中一間就係依間友義氣酸菜魚,一於試試佢喇😋未食前要讚下店員好友善,會好有笑容咁同我地打招呼同落車,感覺好有人情味!我地今次試左招牌2人份酸菜魚、黃金軟殼蟹同埋雞絲粉皮,真係唔係講笑,樣樣都好好食,贏出面餐廳幾條街!首先講下個酸菜魚先,我地點左bb辣,食落酸同埋辣好平均,味道剛剛好!而且份量好多,魚塊應該係新鮮魚片黎,好滑、好鮮而且好大片完整!超好味!!😋😋💕(我地食到最後仲要飲哂啲湯!勁癲)另外黃金軟殼蟹上枱果陣係剛炸好,咬落好脆但內裏又係好鮮嫩嘅軟殼蟹,好耐無食過又脆又薄炸粉嘅軟殼蟹了,而且食落有好香嘅咸蛋黃味,超正!十分推薦!!而雞絲粉皮味道亦在水準之中,粉皮條條分明,好新鮮,而且夾埋雞絲同埋胡麻沙律醬一齊食真係好開胃!🥰好耐未試過食一間餐廳係無中伏了,每道菜都感受到廚師嘅用心同埋對味道執著嘅匠人精神,依間餐廳值得比更多人認識☺️☺️正皮!!