🇭🇰 • 🍨 MOCHI通常夜晚先出動食甜品既我好耐無食過甜品啦😟經過石板街買左4粒唔同味既同屋企人share試下🤩按個人鍾意程度✍🏻 (沒有最好食只有更好食🤪)☝🏻 士多啤梨芝士蛋糕大福($35) - 餡料係消化餅底配士多啤梨忌廉芝士🧀包住天然士多啤梨醬🍓係中間。味道酸酸甜甜,唔會over左,又有芝士蛋糕既口感,超出色🤤✌🏻 香蕉朱古力牛乳奶凍大福($35) - 餡料有三層,第一層係法國70%黑朱古力忌廉;第二層係兩粒香蕉🍌;第三層係北海道3.6牛乳奶凍🥛,仲有d黑朱古力碎粒🍫同埋花生朱古力脆皮添~食落好有層次感,又唔甜,呢個combination好啱我口味🤣🤟🏻 脆皮Oreo芝士大福($32) - 唔同之前兩款,呢款一切開就清楚見到兩層,上層係Oreo忌廉芝士,下層係北海道3.6牛乳奶凍,而大福面係Oreo脆朱古力。呢個口感層次比較單一,不過牛乳奶凍係滑既~係我好鍾意既cookies and cream加牛奶🥛既感覺😎🖖🏻黑白良芝麻($38) - 餡料有三層:黑芝麻忌廉、豆腐忌廉芝士、黑芝麻餅底,仲有d黑芝麻醬。比起上面3款無咩記憶點,不過好食既🤗其實每一種口味配搭都好有心思同埋係
🇭🇰 • 🍨 MOCHI

按個人鍾意程度✍🏻 (沒有最好食只有更好食🤪)

其實每一種口味配搭都好有心思同埋係好食既,食落煙煙韌韌咁,唔會好甜好重味,所以沒有最好食,只有更好食🤣👍🏻

溫馨提示:我星期日3點幾上去買,個陣仲有6款但每款只係剩返1-4粒,所以想買既早d去穩陣d😉🖐🏻

小正大福 (中環)
📍中環砵甸乍街45號H code地下2號舖
TakeAway