琴日同朋友打完波,唸住揾地方坐低傾計醫肚,去到大元邨膳藝餐廳 Food Arts Cafe,就被佢窗廚既下午荼甜品tea set相吸引住。佢既tea set真係好好味!又好抵!5款甜品只係$48,係其他地方肯定要過百,而當中既木糠布甸、焦糖燉蛋簡直係水準之作,老板娘仲好有禮貌地問我哋意見,完全感覺到佢地既誠意!且原來佢地既廚師之前係洲際酒店做左20年,唔怪得d甜品咁出色!只可惜個甜品tea set只得sat,sun先有,不過,就會每個星期轉唔同既甜品!正!我地另外亦試左:豬扒包--豬扒林得黎又有肉味!個包係佢地廚師自制既,好鬆軟!真係冇得彈!雞扒蕃茄湯麵--雞扒都好得,好濃既蕃茄湯底,我連湯飲埋!水牛城雞翼--有少少辣,但好香!唔食得辣既我,都忍不住食多隻,但我朋友食開辣就話唔夠辣!因為我冇預期佢d野咁得,所以冇影相,不過,我係佢網址copy左d相比大家睇!

我地另外亦試左:
雞扒蕃茄湯麵--雞扒都好得,好濃既蕃茄湯底,我連湯飲埋!

2010-12-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
  • 甜品
  • 豬扒包