2022-07-06 548 views
放假一個人時總喜歡搵間Cafe坐低慢活下,比自己好好放鬆,今日遊到黎佐敦,走入細街內竟然發掘到一間食完無限滿足的鋪。青醬北海道帆立貝風乾茄意粉 $135青醬羅勒味突出,絕對唔係煮好醬汁就咁MIX埋意粉煮可以比。用上磨碎既羅勒葉,配上蒜、洋蔥炒香,配上煎香三大粒飽滿鮮味,肉一絲絲既帆立貝+彈牙有韌性意粉,驚喜既係配搭既風乾茄咸香味十足,非常誠意之作。日式培茶鮮奶 $48經過大炒既培茶較深色,配上鮮奶就如日本式既奶茶,當然與港式奶茶味道大不同,清爽無苦澀味,稍覺得奶比例可能較多,如茶味更突出會更理想。總括:店舖室內約十張枱,亦有數個户外位置供選擇。餐具、水、醬料放小櫃供客人自取。柔和燈光配上輕快音樂,環境輕鬆。值得一提員工們服務態度都好友善。

青醬北海道帆立貝風乾茄意粉 $135

日式培茶鮮奶 $48
日式培茶鮮奶

總括:
2022-07-05
$200 (Tea)
日式培茶鮮奶