2009-08-27
出得黎呢邊梗係要黎呢度為自己偷一杯快樂啦~~店子坐落於不太起眼的後巷位,但這樣反而提供一個寧靜的環境。店內燈光則是暗黃的暖光,而座位款式加上牆身設計,呈現休閒的格局。坐下之後很快叫了一個tea set ($38): ham&pineapple bruschetta 加 lattelatte首先送上,呢度的 latte art 出名趣緻,今次的是熊仔。奶泡夠幼同埋柔滑,而呢杯ge奶香不多,反而咖啡香較突出。after taste 感覺不錯,咖啡香味仍能停留口腔。ham&pineapple bruschetta : bruschetta熱度十足,剛入口差點燙到條舌。麵包皮夠脆而又不太腍,芝士味濃,菠蘿粒側還可以,起碼唔會乾身。下午餐能夠吃到咁樣的食物,飲到杯令自己滿意的latte,的確有份快樂呢度唯一可惜ge就係,佢地ge冷氣依然係開到咁勁,吃完一陣好快就會開始凍起上黎,坐唔到太耐