2018-12-30 83 views
和家人食冬節飯,爸爸話一定要食中菜,我就想了一想就決食樂天經典~樂天經典主打南洋中菜,有別於我地平時食開的中菜注入特色風味喔💕環境好闊落,燈光又有光猛,啱晒一家大細來👨‍👩‍👧‍👦前菜就點了冰鎮苦瓜拌桂花蜂蜜和蒜香紅海蜇。冰鎮苦瓜拌桂花蜂蜜呢道冰鎮苦瓜完全係好考刀功呀,師傅要將苦瓜切到好薄,幾乎接近透明咁。食落好薄好爽,配上特製既桂花蜂蜜甜甜的好清涼𝒻𝑒𝑒𝓁🥳蒜香紅海蜇頭呢個有香醋、蒜頭和辣椒🌶️,酸酸辣辣令人好開胃😆而且海蜇頭好爽口~~ 白胡椒排骨豬肚湯成個湯煲送上來😍店員還會幫我們分湯~有豬肚、玉竹、排骨、雞腳...看到湯渣十分足料呀👍🏽胡椒的味道突出砂煲花菇西蘭花扣海參花茹份量多而且都好大舊,底下仲有西蘭花🥦吸收曬都花茹和海參既精華,入矖味呀!古早魚香老鼠粉煲甚麼是老鼠粉❓就是銀針粉喔🤓古早魚香老鼠粉煲以瓦鍋送上來,有生雞蛋、鮮蝦、青蔥、冬茹碎和椰菜花等....另外有一碟檸檬鹹魚醬汁,好特別又惹味,之前都食過老鼠粉但從未試過用呢個醬。

環境好闊落,燈光又有光猛,啱晒一家大細來👨‍👩‍👧‍👦

前菜就點了冰鎮苦瓜拌桂花蜂蜜蒜香紅海蜇

白胡椒排骨豬肚湯
成個湯煲送上來😍店員還會幫我們分湯~

甚麼是老鼠粉❓就是銀針粉喔🤓
古早魚香老鼠粉煲[