2019-05-22
作為一個東區人每次系東區揾到好野食都會好開心。一來始終有一份懷念同親切感。今日約左朋友系北角食飯,一出到黎大家都無乜idea 咁就四處行行。因為我依稀記得我中學由寶馬山行落百福個邊有一間好似開左好耐嘅餐廳所以去睇睇。行下行下見到佢們口都幾靚而且有幾個外國人系出面排隊咁就睇睇個餐牌。發現幾十揾到百幾都有交易咁就揀呢間。 我叫左個招牌芝士烤雞,個餐包湯,包同餐飲。 佢個雞煎得幾香加上芝士帶比佢嘅層次感好正餐飲有唔同果汁好特別而且成個餐都系100蚊樓下超抵。另外我見都隔離臺叫左牛排同豬排都好高質。最後surprise surprise 都我地是完夜想飲翻杯果時見都區一支紅白先系100-200 系我見果最抵。加上成間餐廳都好classic 環境 價錢 質素都值得一讚!