今日本身想隨便食個午餐☀️走咗入呢間港式西餐廳😅 看似平平無奇但裏面感覺好有格調🪩 皮梳化配上水晶燈好有懷舊港式扒房的風格🪭 加上聖誕樹彷彿有種時光倒流嘅感覺🎄更令我驚喜既係菜色配搭好有心思❤️每種食材嘅同醬汁既設計都經過巧思 絕對唔係現成醬汁🥹 看似平民化但係味道好有水準值得一試💕⭐️ 法式油封鴨腿 🦆保留了傳統既法式鴨腿技巧🇫🇷外皮酥脆帶豐富嘅油香🔥但保持了鴨肉嘅嫩滑👍🏻 不得不提香橙黑加侖子忌廉汁🍊酸酸甜甜既口味更開胃🍇提升了鴨肉既鮮度⭐️ 鑊仔燴香煎鮮龍躉扒 🐟用了實在鮮龍躉果然實肉每一口都充滿鮮味🌊 簡單用蕃茄蓉調味🍅配上薯菜有種家庭既感覺但係好高質🥔⭐️ 美國安格斯牛肉眼扒 🥩肉眼火煎得啱啱好唔會太熟🐮保留了肉汁的香濃😋黑松露醬令肉味更有層次但係唔會太搶味點到為止🍄‍🟫⭐️ 凱撒沙律 🥗⭐️ 餐湯 🍲好令我驚喜嘅係配菜一啲都唔馬虎🥹 爽脆既生菜加上芝士提子乾調味充滿鹹香🧀 蔬菜湯同埋紅菜頭忌廉湯都好有質素🥕 用上真材實料嘅紅菜頭帶自然既甜味🩷仲好應節添⭐️ 美式叉燒串 🍖⭐️ 板燒去皮雞髀肉串 🍗⭐️ 香煎兵加腸 🥓⭐️ 煙肉秋葵卷 🫛⭐️ 烤雙重芝士茄蓉醬板燒巨菇 🍄見到有個Happy Hour
法式油封鴨腿
⭐️ 板燒去皮雞髀肉串 🍗
⭐️ 香煎兵加腸 🥓
⭐️ 煙肉秋葵卷 🫛
⭐️ 烤雙重芝士茄蓉醬板燒巨菇 🍄
見到有個Happy Hour優惠就加點了一D小食😛好有美式BBQ既感覺🇺🇸 特別鍾意叉燒串燒烤醬帶甜味肉質好軟嫩🐷 燒巨菇同埋秋葵配上煙肉同芝士好惹味
西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕
⭐️ 西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕 🍰
估唔到自家製嘅芝士蛋糕好有驚喜🤩 芝士蛋糕口感唔會太Dense而且有濃郁既焦糖香🍮整體唔會太膩
法式油封鴨腿
鑊仔燴香煎鮮龍躉扒