2021-09-01 111 views
放工經常到位於霎東街的金記冰室,除了有晚市套餐,仲有嗰款中式小菜及港式茶餐選擇價錢相當親民,用QR code下單,方便快捷中式老火湯,湯底很清,不油膩,入口清甜,足料並且無落味精,飲完唔會口渴。店員推介的四川重慶口水雞,例牌份量比想像中多,醬汁調得惹味,辣度適中,雞肉嫩滑有雞味,送飯一流!XO 醬海鮮炒烏冬,炒得幾有鑊氣, 值得一讚是,下單時可以選擇少油少鹽,感覺更健康咖喱炸魚柳意粉,上枱時已經聞到陣陣咖喱香,薯仔炆煮得非常入味,魚柳炸至金黃香脆,賣相相當吸引。意粉質感彈牙,份量多到足夠二人分享。總括而言,食物分量大件夾抵食,環境舒適,員工親切有禮,招呼周到,落單上菜有效率,值得再次光顧。

價錢相當親民,用QR code下單,方便快捷

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • XO醬海鮮炒烏冬
  • 咖喱魚柳意粉