2021-11-10
💖去銅鑼灣食嘢,見呢間漢堡包店整修幾得意,牆上🧱同檯面上都好多漢堡包仔,入去試下😺。除左漢堡,仲有得食三文治🥪、all day breakfast🍳同各款小食🦑。1⃣️經典手工和牛漢堡🍔 $108💖試下佢地嘅Classic!好厚身,有煙肉🥓、和牛漢堡扒🥩、焦糖洋蔥🧅、蕃茄🍅、生菜🥬同芝士🧀。漢堡包烤得香酥微脆,有微甜嘅牛油🧈香。煙肉焦脆,和牛厚身、肉味香,再搭配清新嘅生菜同番茄、香甜嘅焦糖洋蔥同濃香微溶芝士,果然係經典🤤。份量其實幾大,夠曬飽肚🤰🏻。2⃣️芝士薯條🍟 $20💖見個個都好推薦佢地嘅薯條,梗係要試吓!不過我今日驚食唔曬,所以叫佢比少啲😂,但都係好多,好generous😂。落左好多芝士🧀粉,粉末細膩,味道香濃,仲可以搭配酸甜嘅茄汁🍅,味道豐富。薯條外皮香脆,入面綿密。3⃣️Pineapple Juice🍍$15💖佢地有果汁🍹、italian soda🇮🇹同汽水🥤。我要左酸甜嘅菠蘿汁,仲有細碎嘅果肉。💖唔收加一 ,而且份量幾大,係幾有heart❤️嘅小店。佢地嘅鵝肝🦢和牛🐂漢堡包、龍蝦🦞三文治同黑松露⚫️薯條都好吸引,經過銅鑼灣嘅朋友仔可以去食下!
1⃣️經典手工和牛漢堡🍔 $108
2⃣️芝士薯條🍟 $20