2020-03-21 822 views
上星期有快閃優惠,有即減400 既coupon code仲抵過之前65折~~白色情人節又用得,當然要試下依間出名又貴又有景既buffet6 點開始,我地大約6:15到,安排既座位唔係正面對海,但都望到對面景色見到人人手拎一碗燉湯,所以我地又點知一開蓋。。。個牌仔寫住蟹肉燕窩燉湯,燕窩係中間有一撮仔但我地撈勻成個湯都見唔到蟹肉。。得d 勁碎既竹笙碎一筆落去,乜料都筆唔到甘。。。第一碗湯已經甘樣,即刻留下壞印象之後本身一定係食蟹腳,點知得番勁瘦弱d 腳仔係個大兜度。。。諗住等refill...點知再也無refill 過!!!仲滿心期待refill 既時間先食下其他凍食,左面係煙三文魚,絕對好食過佢d 三文魚魚生,魚生食左幾款都係無咩味。。係咩味都無,無魚味 無海水味其實唔止魚生,面包蟹亦都係甘,我最後見到無refill 蟹腳,都夾左兩條腳仔,反而蟹腳係有味,唔錯,可惜太瘦無咩肉之後就食熱食,龍蝦都係無味。。蟹鉗就有d 汁先有味,魚正常,右上就係無味既面包蟹唔明點解佢地d 海鮮都係無咩味。。,片皮鴨正常,鴨味好重,鮑魚糯米飯好食,鮑魚夠味又彈牙其他係正常水準最出色既天婦羅無影到,但得蝦一款,
上星期有快閃優惠,有即減400 既coupon code

見到人人手拎一碗燉湯,所以我地又

點知一開蓋。。。

無蟹肉既蟹肉燕窩燉湯

個牌仔寫住蟹肉燕窩燉湯,燕窩係中間有一撮仔

但我地撈勻成個湯都見唔到蟹肉。。得d 勁碎既竹笙碎

一筆落去,乜料都筆唔到甘。。。

第一碗湯已經甘樣,即刻留下壞印象

仲滿心期待refill 既時間先食下其他凍食,

唔明點解佢地d 海鮮都係無咩味。。,

片皮鴨正常,鴨味好重,鮑魚糯米飯好食,鮑魚夠味又彈牙

其他係正常水準

最出色既天婦羅無影到,但得蝦一款,真係好食,其他熱食都無咩特別

好快開始食甜品, 因為凍食唔refill, 熱食普通,唯有轉攻甜品,睇落甜品款都好多,似係無cut

拿玻侖夠酥脆~但都係輸比九龍同八度

大部分甜品都係偏甜左d, cheese cake 芝士味差甘d

生果全部都唔甜,偏酸

夠鐘有侍應打鐘就知梳乎厘出爐,熱辣辣夠鬆軟又唔甜,真係唔錯

當晚星期六只有七成滿到

如果洲際唔係一間出名五星級酒店,用將貨就價會心理平衡d, 如果原價加一成千蚊連蟹腳都唔refill, 真係完全唔會回頭

其實依家五百幾蚊,五星級酒店連蟹腳都要省皮,都永無回頭

黃金五百幾有燒野食,凍海鮮refill 點都好過佢
2020-03-14
$600 (Dinner)