2019-04-09
今晚放工已經好夜,突然好想食日本野,呢個任務就交比我老公,佢話去尖沙咀食日本野吧!簡簡單單就去食啦! 其實日本野有經濟亦有高級,今次較實惠而且太夜唔敢食太飽,唔夠四個鐘就已經零晨了。曾經同朋友食過覺得幾唔錯,環境裝修有點日本居酒屋般,又有點懷舊,門口已經見到招牌啦!直上3樓等安排入坐,我地去左到 d客人已陸續埋單,我同老公好似包場呀! 其實係後面還有客人的。最有特色係他們真係有正宗榻榻米供客人的,好有 feel呀!神奇炒麵 $72唔知點解見到個麵名就好想 order睇下有幾神奇,賣相跟普通嘅炒麵無乜分別,但食落慢慢滲出甜味再而係咖哩味,還有椰菜,洋蔥,香菇絲紅蘿蔔絲同豬肉片,味道又真係幾得意,豬肉片好爽口,熱辣辣也不錯。特上壽司盛盒 $19810件即叫即製時令壽司,鮮帶子,青魚,蟹棒,醃漬軍艦,三文魚,立魚連虾亦有兩款,好好味因為佢地的壽司飯不是普通白飯,而且飯同材料比例好適中啱晒我地! 燒物選左雞腎,雞亦同牛舌 三款,又什麼咁勁呀。原來係用日本九洲銘柄雞黎的做嘅又叫華味鳥。用優質飼料餵飼的 食得健康兼雞味濃! 當然牛舌更加無得輸,惹味有多汁! 雷魚天然鹽一夜干 $88魚香味濃帶少許腥
最有特色係他們真係有正宗榻榻米供客人的,好有 feel呀!
神奇炒麵 $72
特上壽司盛盒 $198
雷魚天然鹽一夜干 $88
魚香味濃帶少許腥,但食落又無腥,第一次叫,想試什麼是雷魚,燒得皮脆肉質就似鹹鮮,較實肉,唔算上鹹可以再鹹點。
先早hs‰
這魚原叫作「HATAHATA」
作為秋田地帶冬季的象徵,是一種可以在日本海域捕捉到的魚。