2009-08-27 5 views
間唔中都會去食這裡的海南雞飯的, 因為價錢實在唔貴, 兩個人食飯通常都係二百蚊之內, 之但係金寶開在一條比較黑的洗衣街一段, 每次都覺得條街無野行, 夜晚又黑, 唔想專登過嚟食今次再食, 只因回味好好食的蒸粉包, 兩個人食, 一碗生牛肉粉, 一個精選拚盆同一碟海南雞飯生牛肉粉的牛肉湯味算係食過多間之中比較香濃的一間, 用料很足, 可以挑剔的地方其實不多, 或者感覺上會比較多油, 但其實又唔係過份, 無油的湯味道又會不夠了精選拚盆包括有雞翼, 蒸粉包, 春卷, 蝦餅同酸辣鳳爪, 比較遜色的是春卷, 其他四樣都很好味, 最好的當然係蒸粉包啦 皮薄餡靚, 點酸魚露食係不可多得的美食呢, fastastic!反而海南雞飯都係做得不夠好, 就像很多人的意見, 雞肉都係比較淡, 不明白點解要用白切雞的方法去處理雞肉, 其實加點味道都唔係好難的, 要不然就浪費了美味的醬汁同味道香口的雞油飯了但, 一餐一百蚊以下的晚飯, 味道又不錯, 最可愛的, 是沒有加一小費 始終都令我有不時想起要去食的念頭

始終都令我有不時想起要去食的念頭
$80 (Dinner)