2023-04-23
朗豪坊一樓行過條天橋便能到達綜合大樓, 大樓內有個室內嘅旺角熟食市場,內裏大概有十間食點, 提供自選餸飯/上海菜/泰國菜/中菜/粥品等等。旺角熟食市場全日冷氣開放,提供快捷/美味 /經濟嘅食物。好似food court形式,先選購食物,然後到共享空間自行用餐,好處就係想食乜,就買乜。芸芸店舖之中揀咗車仔麵,午飯時間人流超旺,店舖以小店形式經營,只有兩位店員,忙到冇停手,提供外賣或堂食。三餸麵加飲品$41,之後加餸每款$7。小小店舖居然有多多食材,平時食豬軟骨/雞扒/豬扒等食材,其他店舖收費一定會更貴,但這店竟然是劃一收費,確實優惠。食車仔麵一定要夠豐富,這樣才是大滿足。 湯底可以選擇麻辣/秘製辣汁/沙嗲汁/清湯/腩汁/咖哩汁…等。與朋友分別叫左秘製辣汁同沙嗲汁,吃過以後兩款都讚好!七蚊一個餸份量一啲都唔少,大大堆咖哩魷魚超巨型冬菇,炆得好入味,又夠淋!蘿蔔超入味,清甜好渣。總括嚟講個個做都好食,連我鍾意食嘅內臟豬潤/豬心/豬腸/都有提供面底款式夠多,有銀針粉/米線/意粉/公仔麵/烏冬/淮山麵…未能盡錄!! 個人超喜歡淮山麵,健康得嚟口感非常爽彈,條條分明,有咬口。煎釀三寶20蚊六件,點
旺角熟食市場全日冷氣開放,提供快捷/美味 /經濟嘅食物。
七蚊一個餸份量一啲都唔少,大大堆咖哩魷魚
超巨型冬菇,炆得好入味,又夠淋!
煎釀三寶20蚊六件,點選以後會即場再番炸整熱,食嘅時候熱辣辣,超好味。