2023-06-04
旺角鬧市斜角巷,敲兩下牆壁即可進入哈利波特魔法世界✨作為哈利波特超級fans, 我當然唔會錯過任何相關既餐廳朋友搵到呢間9又4分3號cafe! 放工同佢一齊黎打打下,一齊入魔法世界玩餐廳內部有勁多哈利波特相關既擺設,好似分類帽,進入月台既推車等等 好鐘意好鐘意一入到餐廳就即刻要嗌杯butter beer! 係哈利波特最出名既飲品啦而朋友就嗌左"高級顯影藥水" - oreo chocolate, 2禁滿滿既cream, 令人食慾大增 butter beer 甜甜的,加埋cream真係好有feel!打完一輪卡,我地首先就嗌個salad, 奈威秘制沙律 - 龍蝦牛油果沙律,龍蝦同牛油果份量好多,好抵食,而且餐牌個名都好有harry potter 風格小食方面有飛飛禽 - 炸雞翼,魁地奇環 - 洋蔥圈雞翼大大隻,脆卜卜,外皮酥脆但肉質仍然嫩滑,亦有肉汁,不錯!洋蔥圈一樣炸得好食,唔會好厚粉巨人的小屋(牛) - 紅酒燴牛尾配農夫包,牛尾都幾多件,2個女仔食埋個包真係好飽另外農夫包係蒜蓉包面黎,有好香既蒜蓉味紅酒汁亦都好好食,配麵包食好夾!森林蜘蛛堡 - 軟殼蟹漢堡,大大隻十分juicy既軟殼蟹
小食方面有飛飛禽 - 炸雞翼,魁地奇環 - 洋蔥圈
洋蔥圈一樣炸得好食,唔會好厚粉
紅酒汁亦都好好食,配麵包食好夾!
森林蜘蛛堡 - 軟殼蟹漢堡,大大隻十分juicy既軟殼蟹 同朋友一人一半,個包一樣係有蒜蓉味,好食食到大大啖既軟殼蟹,覺得好滿足
食到飽飽
overall 係間充滿harry potter 故事性既cafe 食物亦不錯,食得開心睇得又開心