2024-11-07
老荔冰室無論外型同店內環境一樣,大玩懷舊。店外晚上著晒霓虹燈及燈牌,店內則有卡座、模仿舊式戲院🎬的不日上映牌及超型logo,環境非常適合打卡。金沙朱古力流心西多士表面唧左好多朱古力醬,一切開真係流心,d醬溢出。外皮好脆,味道甜甜的幾好食😋。餐肉炒蛋熱香餅漢堡依個好特別,係漢堡但兩塊皮都係熱香餅。旁邊奉上糖漿,但配料係鹹香既午餐肉。鹹配料點上甜既汁食中和返兩種味道,好夾。沙嗲牛肉煎雙蛋麵沙嗲牛肉個汁較濃,質感冧身,配麵食好正,再煎埋雙蛋,個人鍾意拮爆蛋黃漏出蛋漿令個麵濕濕地更好食🤤。沙嗲汁星州炒米配豬扒及煎蛋🍳好邪惡👿,有無係茶餐廳食星州炒米係會配豬扒及煎蛋呀?我第一次食,成塊扒厚身同大塊到完全覆蓋碟炒米粉,本身炒米已有配料,仲要一啖米粉、一塊切好既軟屬豬扒;最誇張係星洲米係用沙嗲醬炒,味道更香濃。叉燒滑蛋飯個人認為依間既叉燒滑蛋飯係正過外面餐廳整既,叉燒細細塊但好軟身,而且蜜汁入味;配上炒滑蛋好好味😋。阿華田脆脆鹹檸可樂兩款特飲都好正,必試。前者香甜又有脆脆增加口感;後面酸酸的非常解渴。
金沙朱古力流心西多士
餐肉炒蛋熱香餅漢堡