2023-02-21 43 views
之前同朋友食過Dinner🍽覺得唔錯,search openrice見有埋afternoon tea set🌼所以book定枱同朋友hightea☕餐廳非常多打卡位📸喜歡影相姊妹們,最好訂位時講定坐入面有籠椅位置🐦🍀Sweet Tea Set for 2 $428Savoury鹹點🥓蟹肉釀青瓜伴三文魚子水煮北海道刺身帶子伴唐申子,木瓜莎莎醬西班牙火腿配全文畢芝士🧀鏗魚湯浸温泉蛋配銀萡🥚黑松露醬俄式紅酒燴和牛法包我比較喜歡鹹點,最鐘意蟹肉釀青瓜伴三文魚,蟹肉同三文魚本身濃郁,配上青瓜味道中和番北海道刺身帶子厚肉大大粒,幾鮮甜另一款有驚喜係鏗魚湯浸温泉蛋配銀萡🥚黑松露醬温泉蛋生熟度剛剛好,黑松露夠濃郁,成隻直吞入口好creamy又香口Sweet甜點🍰日式綠茶Tiramisu美式香蕉蛋糕法式栗茸慕絲撻意式焦糖布甸英式鬆餅配果醬及忌廉芝士甜點正正常常,個人口味喜歡🍌香蕉蛋糕同埋法式栗茸慕絲撻另外飲品轉特飲要額外加錢的Pinocchio $38唔算好甜🍹味道幾freshRosebud tea $28Rose唔算太濃🌹加咗honey好飲好多

Sweet Tea Set for 2 $428

Savoury鹹點🥓
蟹肉釀青瓜伴三文魚子
水煮北海道刺身帶子伴唐申子,木瓜莎莎醬
西班牙火腿配全文畢芝士🧀
鏗魚湯浸温泉蛋配銀萡🥚黑松露醬
俄式紅酒燴和牛法包

北海道刺身帶子厚肉大大粒,幾鮮甜

另一款有驚喜係鏗魚湯浸温泉蛋配銀萡🥚黑松露醬

Sweet甜點🍰
日式綠茶Tiramisu
美式香蕉蛋糕
法式栗茸慕絲撻
意式焦糖布甸
英式鬆餅配果醬及忌廉芝士

甜點正正常常,個人口味喜歡🍌香蕉蛋糕同埋法式栗茸慕絲撻

另外飲品轉特飲要額外加錢的
Pinocchio $38