2016-01-26 2683 views
<🍜豚道樂>特上日本芥末拉麵($93)▫️特上會有半隻溏心蛋加紫菜中午時段仲可以揀多隻蛋or罐裝飲品仲要京蔥青蔥都有晒✌🏾️豬腩肉豬肩肉都有各2塊-為左個💚綠色芥末湯底,🏃就專誠跑轉荃灣試試。個湯底係幾特別,不過對我泥講個芥末味可以再嗆鼻少少😂食到後期就開始食5到陣芥末味。-麵條就揀左曲麵嘅特硬,我比較仲2有嚼勁嘅麵,掛湯力都會強啲,不過口感都係5夠硬,好快就浸淋左。一開始個湯底覺得5夠稠,但食到後期,撈埋芝士🧀蔥末,就開始稠少少,啲麵就掛上左湯汁嘅精華🌝啲綠呈少許綠色,係因為吸左湯汁嘅原故,而且都見到啲肉染左少少綠色👀-溏心蛋就非常出色🌞半隻蛋凍冰冰都幾流心,但5夠送嘅 個原隻溏心蛋咁流心😍甜甜地,個蛋皮又有嚼勁好好味,平時都好少食到成隻蛋,今次食左1隻半😝都仲想再食多隻添。-無諗過豬腩肉幾好食,平時好怕食肥膏。脂肪位個口感幾煙韌😳肉質不會太老8/10日式煎餃子($28)▫️漏左單嘅餃子,不過見好多人讚,點都想食下😌5隻都幾肥大嘅餡子,雖然個餡無塞到好飽滿,而且都係普通豬肉加菜餡。但真係煎到好外脆內軟,個皮都比平時食開嘅軟身。我覺得個表面好似蘸左啲蜜糖之類嘅醬汁再煎,因為外
<🍜豚道樂>

特上日本芥末拉麵($93)

特上會有半隻溏心蛋加紫菜

中午時段仲可以揀多隻蛋or罐裝飲品

仲要京蔥青蔥都有晒✌🏾️

豬腩肉豬肩肉都有各2塊

為左個💚綠色芥末湯底,

🏃就專誠跑轉荃灣試試。

啲綠呈少許綠色,係因為吸左湯汁嘅原故,

而且都見到啲肉染左少少綠色👀

甜甜地,個蛋皮又有嚼勁好好味,

平時都好少食到成隻蛋,今次食左1隻半😝

都仲想再食多隻添。

無諗過豬腩肉幾好食,平時好怕食肥膏。

脂肪位個口感幾煙韌😳肉質不會太老

8/10
芥末拉麵
日式煎餃子($28)

漏左單嘅餃子,

不過見好多人讚,點都想食下😌

但真係煎到好外脆內軟,個皮都比平時食開嘅軟身。

我覺得個表面好似蘸左啲蜜糖之類嘅醬汁再煎,因為外皮有陣甜蜜蜜嘅味😋

定油泥😂我都5清楚。

8/10
煎餃子
🍑山梨桃梳打($19)

🍵靜岡抹茶可樂($18)

日本嘅飲品都特別靚❣

本身我都5仲2飲有氣嘅嘢,都忍5住買左枝試下。

桃味梳打,飲落陣味幾似道地隻白桃汁,

淡淡地幾清新。

抹茶可樂就一如人所講咁無乜抹茶味,

陣味好似可樂軟糖。
芥末拉麵
  • 特上日本芥末拉麵