2016-11-26
今日試既呢間亞來街係將軍澳都開左一段時間!有段時間仲經常去食,但到後來將軍澳越開越多新食肆,已經好耐沒食天氣凍,今日經過突然好想食碗熱騰騰既喇沙,當二話不說諗起呢家亞來街啦!兩個人叫左兩個set share~1/ 娘惹大蝦喇沙摻摻 (Hkd 80)點解叫摻摻,唔通關trump trump 事!?當然唔係啦!係因為麵條有兩種,除左原本個款油麵底外,仲摻左啲米粉質地既麵落去!小編都係第一次試摻摻喇沙,口感都唔錯!隻大蝦都「真」大隻架,但有少少睇得唔打得,肉質霉霉地,唔太新鮮但湯底係高質既,差啲想成碗湯乾左佢2/ 馬來棷汁雞扒配白飯 (Hkd 58)綠色恐怖咖哩飯.......如果隻顏色沒咁恐怖 可能我地會食慾大增但隻顏色令我地覺得成碟野好唔吸引同埋個啲綠色棷汁係完全沒味Totally fail!!!!!3/ 南洋咖啡呢杯用煉奶沖既咖啡為呢餐加返唔少分又香又濃 食後感一段時間沒食,質素大不如前!希望經營者可以重拾初心
天氣凍,今日經過突然好想食碗熱騰騰既喇沙,當二話不說諗起呢家亞來街啦! 兩個人叫左兩個set share~
1/ 娘惹大蝦喇沙摻摻 (Hkd 80) 點解叫摻摻,唔通關trump trump 事!?
小編都係第一次試摻摻喇沙,口感都唔錯! 隻大蝦都「真」大隻架,但有少少睇得唔打得,肉質霉霉地,唔太新鮮
但湯底係高質既,差啲想成碗湯乾左佢
2/ 馬來棷汁雞扒配白飯 (Hkd 58) 綠色恐怖咖哩飯.......
如果隻顏色沒咁恐怖 可能我地會食慾大增
但隻顏色令我地覺得成碟野好唔吸引
同埋個啲綠色棷汁係完全沒味
Totally fail!!!!!
3/ 南洋咖啡 呢杯用煉奶沖既咖啡為呢餐加返唔少分
又香又濃
食後感
一段時間沒食,質素大不如前!
希望經營者可以重拾初心