2019-04-08
好耐冇黎荃灣搵食,今日想食日本野,友人知道有一間午市套餐好抵食,而且地方舒服,就黎食個Lunch。餐廳內外門面裝修已經好日系既感覺,從門口望估唔到內裡設計頗有特色,樓底好高,空間感十足,用色以木色為主,好和諧溫馨既感覺,座位亦唔算逼澀,果然地方舒服。食物選擇午市套餐選擇不少,有分五個類別,分別係壽司/刺身/丼、拉麵/烏冬、意粉/意大利飯、洋風/漢堡及鍋物類,價錢由$50-98不等,仲包飲品,價錢十分相宜!石燒香草吉列牛 $118吉列牛已經普遍,但香草吉列牛真係第一次見,特登前來試試!份量不少,有十七片咁多,仲配有溏心蛋。附有牛肉脂肪粒,先係石板上抹牛肉脂肪粒等燒香草吉列牛時冇咁易癡底,香草吉列牛都薄切,唔怕燒唔熟入面,試過燒得冇咁熟生啲,又試過燒全熟至兩邊微焦,個人口味中意後者多啲,面頭少少焦香,內裡肉質腍而帶咬口,比較可惜既係肉味不夠濃,以及香草味較薄弱。至於所配既溏心蛋,十分入味,熟度岩岩好,高分之作。午市套餐—日式豚肉叉燒牛角包配炸薯條 $58$58仲包飲品,豚肉有四大片,鬆軟口感,淋上左日式燒汁,仲有蒽花及沙律菜,口感豐富,牛角包好重牛油香味,食落仲甜甜地,同日式豚肉叉燒好夾,
餐廳內外
食物選擇
石燒香草吉列牛 $118
午市套餐—日式豚肉叉燒牛角包配炸薯條 $58
$58仲包飲品,豚肉有四大片,鬆軟口感,淋上左日式燒汁,仲有蒽花及沙律菜,口感豐富,牛角包好重牛油香味,食落仲甜甜地,同日式豚肉叉燒好夾,如果牛角包係酥脆口感會更好。而炸薯條係我最愛既粗薯,外脆內軟,薯味十足,加分!
整體滿意,食物質素不錯,環境舒服,服務亦無問題,最重要係價錢相宜,仲要全日免加一,一定會再幫襯既餐廳!
Other Info. :
全日免加一!