2020-09-28
唔係見到有Second Guest 50% off 既優惠都唔會走到灣仔既角落覓食🤣 去到個氣氛幾Chill😍 播住英文Pop Songs🎵感覺唔會太拘謹 一邊斜斜地對住維港景🌊 雖然有些少阻擋 唔係正對維港😅 但係呢個環境同價錢CP值極高💰前菜主菜各有五至六個選擇👅可以試足幾種意式味道🇮🇹⭐️ Seasonal Fresh Shucked Oyster 🦪生蠔睇落唔算十分肥美😅但係都幾濃海水味 好新鮮⭐️ Burrata Cheese 🧀非常經典既口味👍🏻 芝士可以再重D奶味🐮 蕃茄🍅同Pesto夠曬清新酸爽 領導芝士唔會膩⭐️ Wagyu Beef Carpaccio 🐄話明係和牛 真係入口即融😋 口感好嫩 而且牛味好濃 亦無羶味🥰 火箭菜微微既苦澀好有意大利感覺🌿 係三到前菜中最高質❤️⭐️ Homemade Focaccia Basket🍞見到麵包籃要額外Order有少少錯愕🥖 但係食落十分鬆軟 Foccacia 既香草味好香☘️ 薄脆同麵包條就比較Plain⭐️ Pizza Salsiccia and Funghi 🍕Pizza 比較脆身 比起美式既芝士無咁濃同肥膩🧀 肉腸食落似雞肉味
前菜主菜各有五至六個選擇👅可以試足幾種意式味道🇮🇹
生蠔睇落唔算十分肥美😅但係都幾濃海水味 好新鮮
⭐️ Burrata Cheese 🧀
⭐️ Wagyu Beef Carpaccio 🐄
⭐️ Homemade Focaccia Basket🍞
Pizza 比較脆身 比起美式既芝士無咁濃同肥膩🧀 肉腸食落似雞肉味 唔會太肥同重口味
⭐️ Spinosini Pasta Crab A.O.P. 🦀
食得出手工做既全蛋麵Pasta 蛋味好香 好有口感🍝 掛曬香濃既牛油汁🧈好邪惡😈 蟹肉既份量好慷慨 簡單既調味已經好香濃
⭐️ Catch of the Day 🐟
海鮮每一種份量都有少少 有比目魚 🐠魷魚🦑 青口同蜆 每一種都好新鮮🥰 可以點少少特製既Herb Butter食 會更加香
⭐️ Australian Pure Black Angus Flat Iron 🥩
以唔係扒房黎講烤得十分出色‼️好濃炭烤味 同埋Grill Marks 好出色👍🏻 牛肩唔算係最嫩滑既Cut 但係烤出肉味好香濃 而且切開係Perfect既Medium Rare😋
⭐️ Assaggio Tiramisu 🍰
呢度既甜品都係非常傳統既款式🤗 Tiramisu 酒味唔濃 但係Cream非常幼滑 咖啡味好香濃☕️ 食完成杯都唔夠💕
⭐️ Caramel Panna Cotta 🍮
看似平凡 但係食到一粒粒既雲呢拿籽 🤗口感好Smooth 焦糖醬雖然好甜🍬 但係都唔好蓋過曬奶凍既奶味👍🏻
⭐️ Signature Lemon Cake 🍋
無Expect 到咁Rustic 既口感😅有D似 Carrot Cake🥕既實在 檸檬味比較淡 有種Homemade的感覺👵🏻
趁著呢個Promo黎食一餐Dinner CP值十分高💰 唯一小缺點係呢度唔知係咪太Chill😅 好多人高談闊論傾計會有D嘈 想靜靜地食餐Dinner既就留意下啦