2024-06-02
呢間餐廳可以望到維港美景,而且價錢都算抵食,半隻片皮鴨而家做緊$268,所以根本絕對值得留港消費,慳返啲交通費🤭🤭羲和烤鴨(半隻) -師傅喺你面前即席片皮,夠晒專業!鴨胸皮是全隻鴨最香酥的位置,建議不用包薄餅先蘸藍莓醬、再蘸爆炸糖,感覺口感好新穎!鴨胸肉皮脆肉嫩,建議不用包薄餅,蘸黃芥末即可,食開嘅黃芥辣,刺鼻而且容易蓋過食物的味道!而羲和秘制芥未醬與別不同,入口酸中帶甜,解膩。超鍾意呢個醬!鴨腿肉是全隻鴨的精華所在,建議包薄餅享用,我們建議兩種吃法:第一個傳統吃法:包薄餅•加入青瓜條、京蔥絲、甜麵醬:第二個新式食法:包薄餅,加入山楂條、紫洋蔥、藍莓醬山楂條口感好得意,簡直係大人細路都鍾意包山楂條食!片皮鴨皮脆肉嫩,香氣撲鼻,是不可錯過的呢間餐廳嘅招牌菜。張氏獅子頭(2份) - 上海特色名菜,唔算好多粉,食得出口感扎實,非常入味。仲有兩個迷你飯俾客人食獅子頭真係超級貼心!京蔥爆鴨肉(1例) - 京式口味,蔥香四溢,鴨肉嫩滑多汁,記住要返一番啲牛肉,因為下邊加熱器都幾高溫,如果唔係啲鴨肉就會燶咗!$88可以食到咁美麗嘅擺盤菜式!抵!青梅小排骨(1例) - 超級鬆脆,酸甜適中,肉質嫩滑,唔
羲和烤鴨(半隻) -師傅喺你面前即席片皮,夠晒專業!
第一個傳統吃法:包薄餅•加入青瓜條、京蔥絲、甜麵醬:
第二個新式食法:包薄餅,加入山楂條、紫洋蔥、藍莓醬
張氏獅子頭(2份) -
京蔥爆鴨肉(1例) -
青梅小排骨(1例) -
蠔仔炒滑蛋(1例) -
羲和小肉餅(4件) -
京式小籠包(4件) -
芒果布丁 - 造型可愛,清新可口!