2022-10-19 91 views
呢個夜景真係好靚☺️!飽覽維港景色🌃 預先book位坐到窗邊位,真係好開心💓 環境好舒適,好適合同老公拍拖👩‍❤️‍👨 餐廳用八寶茶招待,我好中意飲!入面有菊花、紅棗、桂圓等,味道清新得來又帶點甜。🦆烤北京片皮鴨 半隻 💲298期待咗好耐嘅片皮鴨!片皮鴨配上青瓜條、京蔥、甜麵醬、餅皮。薄薄的餅皮包裹著青瓜條、京蔥和烤至香氣十足的鴨片,再配上濃郁甜麵醬,非常滿足!餅皮薄身,要慢慢c開。片皮鴨外皮酥脆鬆化,充滿油光,肉質嫩滑。其中有幾片係淨外皮,超香脆。🥟 霸王小籠包 6隻 💲78小籠包外皮厚薄適中,盛載到滿滿湯汁之餘不會過厚。包小籠包嘅師傅好好手勢,小籠包嘅上端已經開咗少少開口,我影咗幾張相之後湯汁已經唔會太熱,唔會燙口。湯汁濃稠鮮美,內餡嫩滑。🥔 四川燴炒土豆絲 💲138味道好香辣!土豆絲炒至爽口。加咗紅椒、青椒賣相更討好。味道清新爽脆,可以減少油膩感。🦪 天府風味燜美國生蠔 💲288醬汁好香濃,燜得入味。生蠔外面被濃濃醬汁包裹,咬開會有生蠔嘅鮮香,好肥美。📍霸王川莊尖沙咀彌敦道63號國際廣場25樓2501號舖

🦆烤北京片皮鴨 半隻 💲298

🥟 霸王小籠包 6隻 💲78