2023-03-16
⌂ 西營盤Burger Joys西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖(到訪分店)灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖星期一至日 11:30 - 21:30· 牛肉漢堡+ 洋蔥圈 $99· 芝士牛肉漢堡 + 薯堡 $109· 曲奇奶昔 $31 (套餐加配)𖧷 設有加一𖧷 Lunch set 逢星期一至五 11:30 - 14:00供應︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜網民票選亞洲第五漢堡゜・*西營盤Cafe就聽得多啦,原來係隱蔽嘅街巷有間漢堡包店?!同朋友一齊去,傾得太忘我,差啲Miss咗間鋪都唔知添ヽ(‘ ∇‘ )ノ間鋪細細地大概得10個位到! 見佢哋應該係做外賣居多~今日兩點到一個客都無(゜▼゜*) 靜靜地咁聽住餐廳播嘅歌再同朋友Chill住食嘢~ 完美嘅下午 (ृ´͈ ᵕ `͈ ृ )而且廚房Open Kitchen,可以望到廚師煮緊咩!同埋Staff 嘅態度都好好! 最值得讚嘅位係個包裝同其他餐廳嘅唔同,勁User friendly 唔單止可以一眼睇到晒個包入面有咩餡料,仲可以攞上黎食仲唔洗擔心整污糟手嘅衛生問題添~西營盤諗唔到有咩好嘢食又想去靜靜地嘅地方就嚟B
Burger Joys
西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖(到訪分店)
灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
星期一至日 11:30 - 21:30
· 牛肉漢堡+ 洋蔥圈 $99
· 芝士牛肉漢堡 + 薯堡 $109
· 曲奇奶昔 $31 (套餐加配)
𖧷 設有加一
︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
*・゜網民票選亞洲第五漢堡゜・*
間鋪細細地大概得10個位到! 見佢哋應該係做外賣居多~
今日兩點到一個客都無(゜▼゜*)
西營盤諗唔到有咩好嘢食又想去靜靜地嘅地方就嚟Burger Joys 啦~
︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
๑ 牛肉漢堡 $99
見到餐廳寫住話係採用美國安格斯牛肉,以及紅酒與牛油烹調成漢堡肉,而且個包係Brioche bun是由米芝蓮主廚特調,真係同其他快餐店無得比(#´ᗜ`#)睇住廚師新鮮滾熱辣煮出黎( ˊᗜˋ)
個包極大舊!同埋勁鬆軟唔係啲又扁又細同硬彬彬嘅包,超級好食.ᐟ.ᐟ
而入面就有牛肉、番茄、洋蔥、生菜,仲有酸瓜,但我同朋友都走咗! 酸瓜打咩!!!
๑ 芝士牛肉漢堡 $109
朋友就嗌咗呢個包~
而套餐就係包一份小食同嘢飲
呢個價錢又食得飽肚黎講性價比好好!
๑ 洋蔥圈 (套餐加配)
๑ 薯堡 (套餐加配)
推薦嗌薯堡ヽ(‘ ∇‘ )ノ
超大份,我哋兩個女仔都食唔晒Orz
๑ 曲奇奶昔 $31 (套餐加配)
朋友話漢堡包就係要配奶昔,係健康同減肥兩個選擇入面,我哋揀咗卡路里超標!但好滿足!勁Creamy好好飲꒰ᐡ´т ‧̫ т ̀ ᐡ꒱♡